pühapäev, 23. august 2015

Kuidas ise valmistada maitsvat jäätist? Meie tore leid - jäätisepokaalid.

Kui oma varasematest kogemustest olen teada saanud, et lapsi pildistada on üsnagi keeruline, siis nüüd esitasin ma endale väljakutse, pildistada kuumal suveõhtul kahte last koos jäätistega.

Juba pikemat aega on mõlkunud mõtetes valmistada ise kodust jäätist. Kui saabus pakk veebipood Homedream'lt, oli see ka viimaseks lükkeks tegudele. Need pastelsetes värvides vahvlimustriga jäätisepokaalid juba ise nägid nii isuäratavad välja. Nende ja paljude teiste kodu kaunimaks ja kodusemaks muutvate toodetega saate tutvuda siin.
Aga nüüd jäätise valmistamise juurde.
Koduse jäätise põhja valmistamiseks kasutasin vaid kahte koostisosa, milleks oli rõõskkoor ja kondenspiim.
Tegemine ise nägi välja selline:
1) Mikserdasin vahukoore tugevaks vahuks (400 ml)
2) Lisasin juurde kondenspiima (1,5 purki)
3) Jaotasin saadud segu kaheks, et saaks kahte erineva maitsega jäätist (võib ka jaotada kolmeks, neljaks).
4) Esimesele osale lisasin sidrunit, mis sobis sinna väga hästi, andes natuke hapukat maitset, tasakaalustades magusust ning teisele osale lisasin maasikatoormoosi.
Siin need on:
Jäätisesegud panin sügavkülma ning käisin neid kuni külmumiseni segamas 20- 30 minuti tagant. Kõige parem ongi jäätist serveerida kohe, kui see on sügavkülmas saavutanud oodatud konsistentsi.
Minul jäid need segud sügavkülma ööpäevaks. Enne serveerimist võtsin jäätise sulama ning kaunistuseks lisasid lapsed meie pere lemmikuid, kultuurmustikaid.
Kui jäätised söödud said...

...kasutasime neid armsaid serveerimisnõusid juba marjade jaoks.

Kui keegi teab häid jäätiseretsepte, mida saaks kodus valmistada või kui keegi kasutab jäätisemasinat, mida julgeb soovitada, siis kõik see info on oodatud.

Kõike kaunist
Kathy




6 kommentaari:

  1. Hangi v laena see raamat:
    JÄISED AHVATLUSED, ANGEELIKA KANG

    Nagu sinagi, arvan ma, et kodujäätises peab magusale tasakaaluks olema haput. Rabarber on kõige parem, kõik sõstrad on samuti head.
    http://kurinurm.blogspot.com/2012/07/rabarberi-jaatis.html

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Aitäh, proovin! Kas see viide on teie blogile kui jah, siis missusgust jäätisemasinat te kasutate? Sooviksin lihtsamat teed minna, et keegi teine teeks minu eest selle segamise ära ;)

      Kustuta
    2. Mine Kokkama Ragnega blogisse ja uuri teemat Jäätis :)

      Kustuta
    3. ..... jäi mainimata veel et ei ole kunagi jäätisemasinat kasutanud kuid olen söönud masinaga tehtud jäätist. Ei ole küll mingit vahet. Ja masinaga saab veel nii vähe jäätist :D Meil ikka peab olema palju, On ainult see vaev kui täidiseks on midagi raskemat, ntx marjad, rosinad, siis tuleb aeg ajalt käia segamas. Aga see vaev tasub ära.

      Kustuta
    4. Aitäh sulle, käisin juba piilumas, nii ahvatlevad pildid on seal :)

      Kustuta
    5. Tere. Jaa. see on minu veebipäevik. Toidutegemisest ma seal eriti ei kirjuta. Masin on vist Krupps. Selline, et lased ta "kausil" kõigepealt sügavkülmas ära terve ööpäeva ära külmetuda. Ja siis kallad talle jäätise komponendid sisse ja ta segab ja jahutab ühekorraga.

      Jäätist tuleb ühe teoga umbes poolteist liitrit.

      Muidugi saab käsitsi ka teha.

      Kustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...