neljapäev, 24. juuli 2014

Vintage muutumise mäng. Enne ja pärast vol. 2 - ehk kuidas üks uhke vana riidekapp sai uue võimaluse

                  Esimestel piltidel on näha, milline oli kapp enne minuni jõudmist.
 

Ei hakka salgamagi, et üheks suurimaks tööks oli värvi eemaldamine, mille puhul sai kasutatud mitmeid meetodeid. Peale suurt tööd, kus sai tehtud nii renoveerimist kui redisainimist, nägi kapp välja selline.
 
 
Kapp sai endale ka riiulid ning kaks riidestanget.

Kapile sai pandud ka uued liistud ning alumine karniis.
 

 
Loodan, et üsna pea jõuab see riidekapp ühe väikese armsa poisi tuppa :)
 
Kel tekkis mõtteid ja ideid,
kirjutage mulle

 Kathy



14 kommentaari:

  1. Ai kurja! Sellist kappi oleks enda lapse tuppa tahtnud! Suur töö ära tehtud ja lõpptulemus SUPER!

    VastaKustuta
  2. Mis värviga värvitud?

    VastaKustuta
  3. Super! Super! Super! Ja mul oleks ka täpselt sellist kappi enda lapse tuppa vaja...
    Kas sa oma teadmisi-oskusi oled valmis ka jagama? Ehk leian kuskilt vana kapi ja prooviks ise teha...

    VastaKustuta
  4. Aitäh teile kallid blogi lugejad, teie kommentaarid teevad mu tuju kohe rõõmsamaks! :) Kui lugejad soovivad, või teha millalgi redisainimise teemalise postituse, kust saaksid isetegjad teadmisi, kuidas näeb välja ühe eseme redisainimine :)

    VastaKustuta
  5. See oleks suurepärane mõte, Kathy! Mul praegugi kodus üks laud ja kapike ootamas, millal neid korda tehakse ja kasutusele võetakse uuesti... Ei julge ega ausalt öeldes ei teagi, millest ja millega algust teha üldse, nii et igasugune nõu, abi ja info on teretulnud :D

    VastaKustuta
  6. Mind huvitaks mis värviga värvitud,et tagada kulumist? Alati mõtlen kas selline redisain ka kestab? Ei mõtle midagi halasti vaid tee rumalale selgeks :)

    VastaKustuta
    Vastused
    1. Kas küsimus on, mis värviga on värvitud, et mööbel kuluks? Kui nii, siis olete valesti aru saanud. Mööbel värvitakse esmalt kruntvärviga ja siis kattevärviga ning teatud tehnikat hallates tehakse kulutused. See siis, mis kattevärvi alt välja paistab pole puit vaid kruntvärv. Ning ega see ise edasi ei kulugi. Loodan, et minu vastus sai arusaadav ;)

      Kustuta
    2. Et siis pealmine kiht on tavaline mööblivärv? Kas kasutate pintslit või rulli?

      Kustuta
    3. Täpselt nii. Ise kasutan pintslit :) Mööblit on parem värvida pintsliga, eriti kui on palju raskesti ligipääsetavaid pindu nagu nurgad.

      Kustuta
  7. Vau... väga suur töö on Sul ära tehtud ja tulemus on SUPER. Mind jälle huvitaks, missugune meetod on värvi eemaldamiseks parim. Kunagi lihvisin liivapaberiga ühe kummuti lakist puhtaks, aga see oli kohutavalt vaevarikas ja tulemus jäi äärmiselt kehva. Peaks ju kuidagi kergemini ja paremini ka saama.

    VastaKustuta
  8. Aitäh sulle Ingrid! Kui aus olla, siis lihtsat meetodit kui sellist polegi. Vana värvi ja laki eemaldamine ongi kõige töömahukam protsess. Olen proovinud erinevaid viise ( keemiad jne) kuid töö ei kujunenud sugugi lihtsamaks. Soovitan osta endale üks hea lihvimismasin koos erinevate taldadega. Mida mõtled kehva tulemuse all? Kindlasti annab viga parandada ;)

    VastaKustuta
  9. väga ilus kapp

    VastaKustuta
  10. Ma lihvisin oma kummutit ikka väga pikalt ja enda arust põhjalikult (vähemalt amatööri pilguga vaadates tundus kõik lakk maha lihvitud:)), aga kui ma seda siis lõpuks valge peitsiga üle hakkasin võõpama, siis selgus, et mõne koha pealt polnud ma seda lakki ikka päris maha saanud (peits ei jäänud peale vaid rullus justkui maha). Eks ma ise tegin lihtsalt kehvat tööd, kuna see käsitsi lihvimine oli ikka parajalt raske ja väsitas mu lõpuks ära.

    VastaKustuta
  11. Oo jaa, peitsimisega on omad nüansid. Värvimisest on see kraad keerulisem juba :) Huvi isetegemise kohta on suur, pean kusagilt selle aja leidma ja selleteemalise postituse tegema :)

    VastaKustuta

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...