reede, 3. oktoober 2014

Imelised vaated Como järvelt

 
Como järv  asub Põhja-Itaalias Alpide lõunajalamil. Itaalias tuntakse järve ka Lario nime all.
Como on laevatatav ja kalarohke.
Hargikujulise järve uhkuseks on maalilised mäed ning jõukad linnad Como ja Lecco. Juba sajandeid on Como ümbrus meelitanud ligi turiste ja suvitajaid.
Järve pindala 146 km², suurim sügavus 410 m. Como on üks Euroopa sügavamaid järvi.
 
Vaated Como järvelt



 Ostsime päevase laevapileti Como järvele, see tähendas, võisime laevalt maha minna ükskõik missuguses peatuses, seal ringi vaadata ja pärast edasi sõita. Tegime kaks peatust ning üheks selleks oli linn Varenna täpsemaks sihtkohaks Villa Monastero.
Pilt villast, kus see on näha kogu oma hiilguses jäi meil tegemata, kuid jäädvustatud sai see majesteetlik trepp. Kui mõelda tagasi aega, kui pererahvas saabus paadiga koju ning sai mööda suursugust treppi koju jalutada.
Kes kunagi seal käinud, teab et see on üks võrratult kaunis koht. Eriti ilus pidi see koht olema kevadel, kui õitsevad asalead ja rododendronid.
 
 
 
Villa juurde kuuluv aed oli väga korras, näha oli mitmeid aednike ning üks neist ulatas mulle selle kauni lõhnava roosiõie.

Algselt kasutati hoonet kloostrina, 1566 müüdi see maha Paolo Mornico'le. XIX sajandist on see kuulnud mitmele omanikele, mis on andnud villale  eklektilise välimuse.
 
Suurim Magnoolia puu, mida iial näinud
 
Värvirohkes aias
 
Võrratud vaated 
 
Teed, mis viivad sind kaugusesse
 

 
Villa Carlotta - villadest samuti üks tuntumaid ja ilusamaid. Ehitati see 1747. aastal rikkale Milano pankurile suveresidendiks, tänapäeval asub seal rikkalik kuntikogu. Samuti on seal botaanikaaed.
Väga iseloomulikud kitsad Itaalia tänavad
 
Laeva peal teadsid ühed ameeriklased rääkida, et selles kohas on toimunud James Bondi filmi võtted, kes sel teemal kodusemad on, võivad täpsustada. Filmi austajatele on vast teada ka see fakt, et näitleja George Clooney elamamine asub Como järve kaldal, kes abiellus just päev pärast meie lahkumist Veneetsiast.

Pilte siia valida oli minu jaoks väga raske, sest ilusaid vaateid, millest pilte sai tehtud, oli palju.
Itaalia reisi jätk juba järgmises postituses.
Kathy

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...